en meer...

Pedicurebehandelingen.


Uw voeten laten verzorgen en verwennen.

Bij Feet en Shape kunt u terecht om uw eelt en likdoorns te verwijderen, voor het behandelen van kloven, ingegroeide teennagels en advies.

En wat dacht u van een lekkere verwenbehandelingen, de spa-pedicure of een paraffinepakking voor de handen.


Een pedicure behandeling houdt het volgende in:

desinfecteren van de huid/ verzorgen van de teennagels/ verwijderen van overtollig eelt/ behandelingen van huidproblemen en nagelproblemen/ afwerken en polijsten van nagels en vijlen van eelt/ verzorging van de voeten met een schimmelwerende en verzorgende voetcreme.

pedicure en manicure

Tegen meerprijs is het ook mogelijk om de nagels te laten lakken en wanneer men dat wil een onderbeen/voetmassage te ondergaan.
Wat is.....

Voetschimmel is een huidinfectie veroorzaakt door schimmels, die de hoornlaag van de opperhuid aantasten. Door de ontstekingsreactie die hiervan het gevolg is ontstaat een huidafwijking die gepaard gaat met schilfering en kloofjes tussen de tenen, jeukende blaasjes aan de voetzolen of rode schilferende huidafwijkingen die vooral aan de voetranden zichtbaar zijn. Ook kunnen de nagels van de tenen zijn aangedaan.

Wat is de oorzaak van voetschimmel?
De oorzaak is een besmetting met een schimmel die zich graag nestelt in de vochtige huid. Besmetting vindt vaak plaats:

  • in zwembaden en gemeenschappelijke douches;
  • bij zweetvoeten in slecht ventilerende sportschoenen;
  • als de zuurgraad van de huid wordt verstoord doordat de voeten te vaak worden gewassen met zeep
  • de zeep waarmee de voeten worden gewassen niet goed wordt weggespoeld

Wat kan je eraan doen? Er zijn diverse middelen verkrijgbaar om huid en/of nagelschimmels tegen te gaan.Wij adviseren je graag over onze producten en mogelijkheden.
Of gebruik de tip uit Oma weet raad: dagelijks voetenbadjes met azijn, daarna de velletjes van de huid afrullen met een schone handdoek en goed droogmaken tussen de tenen. Invetten met een goede voetcreme (anti schimmelmiddel zit daar vaak in). Zelf heb ik al verrassend goede resultaten van deze combinatie ervaren.